Ana SayfaTürkiyeAdanaAdana Gezilecek Yerler

Adana Gezilecek Yerler

Adana gezilecek yerler, kebap yenilecek yerlerden ibaretti benim için. Son Adana seyahatime kadar bu hep böyleydi. Meğer Adana’da kebaptan başka tatlar ve gezilecek daha başka birçok yer varmış. Adana, Toros Dağları’nın eteklerinde Seyhan Nehri’nin kıyısında bulunuyor. Doğal, tarihi ve mimari güzelliklerle dolu bir şehir.

Adana Gezilecek Yerler

Kazım Büfe

kazim bufe adana
Kazım büfe.

Adana’da günüm Kazım Büfe’de başladı. Sabahın ilk saatlerinde büfenin önünde muzlu süt almak için bekleyenleri görünce şaşırmıştım. Muzlu süt, en az kebap kadar Adana’yla bütünleşmiş bir tat. İlk duyduğumda o kadar olamaz demiştim. Ancak, denedikten sonra Adana’ya her gittiğimde ilk aradığım tatlardan oldu.

Kazım Büfe’nin önü her zaman yoğun oluyor. Muzlu sütten başka şalgam ve tost çeşitlerini de deneyebilirsiniz. Kredi kartının geçerli olmadığı yerlerden.

Dilberler Sekisi

dilberler sekisi adana seyhan
Dilberler Sekisi

Kazım büfede kahvaltıdan sonra bir bisiklet kiraladım ve kendimi Seyhan Nehri’nin kıyısına attım. Adana’da sakin, kafa dinleyecek bir yer arıyorsanız size göre bir yer. Seyhan Nehri boyunca yaklaşık yarım saat pedal çevirdikten sonra Dilberler Sekisi’ne ulaştım. Nehir kenarında yürüyüşe çıkanlar, piknik yapanlar ve balık tutanlar vardı.

sandal seyhan nehri adana
Seyhan Nehri’nde bir sandal

Suyun sesi de sessizliği de serinliği de güzeldi. Bir Adana yazında, gündüz dışarı çıkıp dolaşabilecek şehir merkezine yakın bir yer.

Taş Köprü

tas kopru adana
Taş Köprü

Taş Köprü, Adana’nın simgesel yapılarından biridir. Antik dönemden bir Roma köprüsüdür. Şuan sadece yayaların kullandığı köprü, bir kaç yıl öncesine kadar araç trafiğine de açıktı. Bu özelliğiyle, araçların kullandığı dünyanın en eski köprüsü olma özelliğini taşıyordu.

Eski Adana

tahtali camii adana
Tahtalı Camii.

Seyhan Nehri kenarındaki gezintime biraz ara verip, Eski Adana sokaklarını gezmeye başladım. Renkli ve hareketli bir yer. Sıcakta dolaşmak zor olsa da, hemen herşeyin satıldığı dükkanlar arasında kaybolmak keyifliydi. Dikkat çekici yapılardan biri Tahtalı Camii’ydi. Sokak bir caminin altından geçiyor. Bu tarz mimari detayları seviyorum.

Adana Ulu Cami

ulu cami adana
Adana Ulu Cami

Eski Adana’da görülmesi gereken mimari yapılardan bir diğeri ise Ulu Cami’dir. 1541 yılında yapımı tamamlanmış. Selçuklu ve Memlûk mimarisinden izler taşıyor.

Tarihi Kazancılar Çarşısı

kazancilar carsisi adana
Tarihi Kazancılar Çarşısı

Adana Kazancılar Çarşısı, geleneksel Anadolu kapalı çarşısının en eski örneklerinden biridir. Çarşı aslında bakırcılara ait olmasına rağmen, bugün çarşıda her türlü ürünün satıldığı dükkanlar bulunuyor.

buyuk saat kulesi adana

Çarşının yanı başında, Türkiye’nin en büyük saat kulesini göreceksiniz. 32 metre yüksekliğinde olan saat kulesi 1881 yılında yapılmış. Dolmabahçe’nin saat kulesi ise 27 metre yüksekliği ile ikinci büyük saat kulesidir.

Sabancı Camii

sabanci merkez camii adana
Sabancı Merkez Camii

Adana’daki simgesel yapılardan bir diğeri de Sabancı Merkez Camii’dir. Türkiye’nin en büyük camilerinden biridir. 99 metre yüksekliğinde 6 minaresi ile etkileyici bir yapı.

Adana’da Ne Yenir?

Adana’da ne nerede yenir için hazıladığım liste:

Kebapçılar:

-Kebapçı Mesut (Eski Adana’da salaş bir yer.)

-Kebapçı Şeyhmus (Adana’da ilk adana yediğim yer. Tadı hala damağımda.)

Şırdan, Mumbar:

-Kuruköprü Paça Salonu (En eski yerlerden hatta şırdanı ilk yapan yer olarak biliniyor. Çürük çorbası meşhur)

-Bedo (Adana’da en meşhur şırdancı)

-Ben ikisini de denemedim. Ara sokakta kaldırımda şırdan satan bir tezgaha oturdum. Ellerinde tencerelerle şırdan almaya gelenler vardı.

Diğer bazı yerler:

-Friends cafe. Sushi (iç kısmı pişmiş). pzt prş cmt %50 indirim yapılıyor.

-Yeniuğur. Helva, cezerye

-Hilton’un arkası sanayinin içinde kaburgacı var. Kaburgacı Cabbar.

-Börekçi rıza. (akşam açar)

- Advertisement -